Articole în presă

De Ziua Poeziei (și a lui Florian Chelu) Rock Filarmonica Oradea a prezentat multiple versiuni muzicale ale versurilor debutului eminescian

...artiștii au îmbrăcat poezia lui Eminescu în sonorități clasice, hippy, folkiste și chiar cu ușoare tente contry. Cei de față i-au ascultat pe: Florian Chelu, Emil Sauciuc, Călin Pop, Liliana Budău Ioniță, Mihaela Simai, Raul Silaghi, Dan Beșe, Andrian Locovei, Alexandrina Chelu și Marian Filip...

citeste mai mult

 

Westernpoint Country Festival 2016 Radio Interview

The radio interview with the radio station START in Geleen NL, to promote the Westernpoint Country Festival. Duke Francis & Eva East with Richard Lamers. The interview was done on the 3rd of May between 2000 - 2100.

 

Marian Filip a fost nominalizat la The Josie Music Awards din Nashville

Marian Filip a fost nominalizat la categoria Modern Country, Male Rising Star (also eligible for Male Vocalist of the Year).

citeste mai mult

 

Marian Filip la TVR3 si TVR Timisoara

Cateva vorbe si cantece cu Andrei Borosovici in 2014, incluzand lansarea videoclipului "Lamapa lui Aladin"

 

Povestea muzicală a lui Marian Filip în The Artist Collection-USA

Prestaţiile artistice a lui Marian Filip au apărut deja Fair Play Country Music.

Marian Filip a cântat în ambele zile la Festivalului de Country Westernpoint, festival ce a avut loc în perioada 14 – 15 mai 2016 , în Tuddern, Germania...

citeste mai mult

 

De la Woodstock II la Hanul cu Noroc

Marian Filip a cântat pentru copiii şi comunităţile sărace din Kosovo.

După un turneu prin Europa, efectuat în luna iunie, respectiv în Germania şi în Austria, unde a susţinut concerte în Stuttgart, Linz am Rhein şi Graz, Marian Filip a hotărât să împărtăşască noile sale compoziţii şi concitadinilor de pe malul Crişului, într-o locaţie deosebită, la Hanul cu Noroc.

citeste mai mult

 

Marian Filip, singurul român la Country Music Messe

Recent, interpretul de muzică country, Marian Filip a fost în Bergheim, Germania pentru a participa la Târgul de Muzică Country ( CMM Country Music Messe ), târg care s-a aflat la a XX-a ediţie. " A primit aplauze atât pentru compoziţiile proprii, cât şi pentru coveruri."

citeste mai mult

 

Radio România Actualităţi - Invitat: Marian Filip

Invitatul, Marian Filip (născut pe 12 septembrie 1958 la Beiuş, dar cu reşedinţa la Oradea) a venit după un important eveniment al muzicii country din Europa (Country Music Messe –Bergheim-Germania) unde a fost singurul reprezentant al României.

citeste mai mult

 

A fost o seară de neuitat cu cowboy-ul Marian Filip

O seară de neuitat joi seara la ArtCafe, acolo unde interpretul de muzică country Marian Filip a susținut un recital, la invitația cunoscutului artist plastic Dan Merisca.

citeste mai mult

 

Cowboy-ul Marian Filip prezent la ArtCafe

Marian Filip, acest cowboy contemporan călare pe visurile sale a poposit pentru câteva zile în orașul de pe Mureș. Acesta ne propune o întâlnire joi 26 martie începând cu orele 20.00 la ArtCafe din Piața Avram Iancu, unde aduce muzica lui country.

citeste mai mult

 

Interviu cu un cântăreț cowboy

Muzica country nu trebuie introdusă nimănui, dar cu toate acestea… putem să numărăm pe degete cântăreții români din acest stil muzical. Unul dintre ei este din Oradea și vine cu un concert chiar la Arad, joi seara de la ora 8, la Art Cafe.

citeste mai mult

 

A petrecut la Revelionul Artiștilor

Interpretul country Marian Filip a participat la a treia ediție a Revelionului Artiștilor, care a avut loc sâmbătă seară la Berăria H., în calitate de solist și petrecăreț. Oameni de radio, realizatori de emisiuni muzicale, dar și marele campion olimpic Ivan Patzaichin au participat la Revelionul artiștilor...

citeste mai mult

 

Noapte de Crăciun, lansare la Bruxelles

Orădeanul Marian Filip a apelat la un producător belgian pentru noul său videoclip şi a filmat în Austria.

citeste mai mult

 

Un "cowboy" romantic: Controlorul de trafic Marian Filip a lansat un album cu piese country, "Lampa lui Aladin"

Are un job stresant, de controlor de trafic aerian, care presupune multă responsabilitate, dar în timpul liber este un boem. Sau, cum spune în versurile sale, un "visător hoinar"...

citeste mai mult

 

Marian Filip - Şi-a lansat o piesă nouă de 8 Martie

Interpretul de muzică country Marian Filip şi Anastasia, care îşi răsfaţă auditoriul cu tangouri, le-au răsfăţăt pe doamne, şi pe însoţitorii lor, de 8 Martie.

citeste mai mult

 

Marian Filip – ultimul "cowboy" romantic!

Deşi iubitoare de muzică bună, fără a mă declara o cunoscătoare în domeniu, trebuie să recunosc că, alături de muzica pe care sufletul meu o poartă mereu în el, savurez genuri muzicale diverse, de la genul clasic la pop-rock sau, de ce nu, chiar la hip-hop-ul trăznit al timpurilor şi mai trăznite pe care, din păcate, le trăim...

citeste mai mult

 

Un nou concert Marian Filip si Anastasia

În această seară de 05 August 2014, cu începere de la orele 20:00, interpretul de muzică country Marian Filip ne invită câteva ore de relaxare și bună dispoziție. Alături de invitata specială, Anastasia, susține un concert în Queen’s Music Pub, strada Primăriei – 23. Intrarea este liberă.

citeste mai mult

 

Concert Marian Filip

Marian Filip a susţinut un concert în stilul clasic în restaurantul Gentil. Poze realizate joi, 15 iulie 2014.

citeste mai mult

 

Concert Marian Filip

Marian Filip a susţinut un concert în stilul clasic în restaurantul Gentil. Poze realizate joi, 15 iulie 2014.

citeste mai mult

 

Concert Marian Filip

Acasa Puncte de Interes Restaurant Hanul Cu Noroc Concert Marian Filip

citeste mai mult

 

Concert Marian Filip – Anastasia

După concertele susţinute la Bruxelles şi respectiv Oradea, Marian Filip şi Anastasia au ajuns şi la Bucureşti

citeste mai mult

 

A petrecut la Revelionul Artiştilor

Interpretul country Marian Filip a participat la a treia ediţie a Revelionului Artiştilor, care a avut loc sâmbata seara la Beraria H., în calitate de solist şi petrecareţ. Oameni de radio, realizatori de emisiuni muzicale, dar şi marele campion olimpic Ivan Patzaichin au participat la Revelionul artiştilor.

citeste mai mult

 

Cu Lampa lui Aladin la Hanul cu noroc

Muzica country la Han. Protagonist: îndragitul interpret Marian Filip. Spectacolul începe joi, 25 iunie, la orele 20.30, la Hanul cu noroc.

citeste mai mult

 

Marian Filip, singurul countryman din Romania/ VIDEOInterviu

IN INTERVIURILE ZIARULUI OVAL, VIDEO / BY SABIN CIORNEA / ON APRIL 1, 2013 AT 15:45

Intre aviatori e omul caruia Ion Tiriac si magnatii pe care acesta ii invitase acum trei ani sa vaneze la Balc ii datoreaza viata, pentru ca din turnul lui de control a stiut sa ghideze pilotul asa incat sa evite o tragedie. Intre jurnalisti e omul care, desi atasat trup si suflet de PDL Bihor, unde raspundea de relatiile cu presa, nu i-a facut niciodata “tonomate”, ci a stiut sa-i respecte si sa le fie apropiat tuturor, in egala masura. Intre muzicieni, Marian FIlip este singurul roman care a reusit sa promoveze stilul country la adevarata sa valoare...

citeste mai mult

 

Comunicat de presă - Asociația Roart

COMUNICAT DE PRESĂ Revelionul Artiștilor 2016 în Orașul cu Chef de Viață! Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, Roart asbl (Belgia) în colaborare cu Asociația Amici della Musica și Berăria H vă invită la Revelionul Artiștilor!

citeste mai mult

 

Tangouri, valsuri cu Marian si Anastasia

Dupa doua spectacole la Bruxelles, sustinute de Marian Filip împreuna cu Anastasia si Navi, la invitatia RoArt, asociatie prezidata de Mihaela Trifu si oradenii se vor bucura de programul artistic oferit de doi dintre cei trei interpreti.

citeste mai mult

 

Interviu realizat cu si despre Marian Filip de catre Radu Micu pentru Radio Timisoara FM

Asculta interviul:

 

Zbor si muzica, Revista Actualitatea Muzicala editata de UCMR

 

citeste mai mult

 

Marian Filip, prezent la Revelionul Artistilor 2016

 

citeste mai mult

 

„Lampa lui Aladin” – cowboy-ul din turnul de control, Marian Filip şi-a lansat albumul!

21. februarie 2013

Aseara, în Stage, a fost atmosfera de ranch texan. „Aladine, da-mi o casa… şi un beci cu murfatlar” este o parte din refrenul uneia dintre cele mai celebre (deja) piese de pe un disc aparte.

Albumul „Lampa lui Aladin” nu este deosebit doar pentru ca a fost realizat de un om care lucreaza în turnul de control de la Aeroportul din Oradea, ci şi pentru stilul abordat. Marian Filip (foto), caci despre el este vorba, nu s-a temut sa exploateze în scop artistic personal country-ul, sonoritaţile de acest gen fiind practicate cu succes pe plaiurile mioritice doar de trupa Desperado. Grup de care artistul oradean este atât de apropiat încât cel cu care a colaborat pentru finisarea pieselor a fost însuşi motorul trupei de cowboy, Sandy Deac...

citeste mai mult

 

Lampa lui Aladin pe ritmuri country

21. ianuarie 2013

“ Marian Filip, acest cowboy contemporan calare pe visurile sale, ne propune un album care place din prima pentru ca reuseste sa gaseasca o legatura între faimoase piese din trecut si compozitiile sale de astazi. Fiind obisnuit în a contempla zborul, Marian deseneaza cu vocea sa plina de vibratie o dâra de nostalgie pe cerul muzicii ”, scria Sandy Deac despre cel care se confunda cu muzica country în Bihor, Marian Filip.

Din liceu Cânta de când era licean la chitara si vocal. Întodeauna muzica i-a fost modul cel mai la îndemâna de a se exprima. Compune muzica si scrie versurile pieselor. Este un autodidact în arta sunetelor. Marian Filip este controlor de trafic aerian, absolvent al Scolii Superioare de Aviatie Civila Bucuresti, al facultatii de limba engleza, are un masterat în engleza – transporturi aeriene, are studii de management în marketing la Open University, cursuri la Pan-Am Flight Academy din Miami, USA, în 1999 si 2008, cursuri la Mayflower College, Anglia în 2006. Spune ca oriunde a fost chitara i-a fost prietenul nedespartit. Este pasionat de muzica country în studiilor la PAN-AM Flight Academy, în Miami . Primele piese ascultate, din genul contemporary country, sau modern country, au fost ale cântaretei Faith Hill, dupa care a urmat accesarea ...

citeste mai mult

 

Country man: Marian Filip e controlor de trafic, politician si... muzician

31. mai 2011

Între aviatori e omul caruia Ion Tiriac si magnatii pe care acesta îi invitase acum trei ani sa vâneze la Balc îi datoreaza viata, pentru ca din turnul lui de control a stiut sa ghideze pilotul asa încât sa evite o tragedie. Între jurnalisti e omul care, desi atasat trup si suflet de PDL Bihor, unde raspunde de relatiile cu presa, nu i-a facut niciodata "tonomate", ci a stiut sa-i respecte si sa le fie apropiat tuturor, în egala masura.

Mai putin cunoscuta este, însa, pasiunea lui Marian Filip pentru muzica. De câte ori are un ragaz, barbatul ia chitara ca sa le cânte prietenilor, sau doar siesi, piese ale unor artisti preferati precum Willie Nelson sau Mark Knopfler. Iar când muza inspiratiei îl viziteaza în zile de gratie, îl ajuta sa-si astearna pe ritmuri de country chiar propriile versuri...

citeste mai mult

 

A 17-a rockomemorare oradeana a bombardarii oraşelor Hiroshima şi Nagasaki

29. iulie 2011

Rock Filarmonica Oradea continua si în acest an sirul showurilor dedicate victimelor atacului nuclear american asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Concertul „Give Peace A Chance”, singurul astfel de tribut din lume, va avea loc în ziua Schimbarii la Fata (6 august), în curtea interioara a sediului Muzeului Tarii Crisurilor (Palatul Baroc). Organizatorii spun ca...

citeste mai mult

 

Au resuscitat rock-ul oradean: Statuar Si Miraj live pe corso

27. Septembrie 2011

O scena a aparut în cursul zilei de ieri pe pietonalul din Oradea, între fostul complex Mercur si Agentia de Voiaj. Locul va rasuna azi de primele concerte din cadrul Jazzfest-ului organizat de Joe Balogh. Înainte de asta, luni seara (26 septembrie), trecatorii au avut parte de o portie consistenta de rock clasic. Formatia Statuar a lui Vivi Repciuc a celebrat 35 de ani de existenta în fata unui public de câteva zeci de persoane. Numar de apreciat având în vedere ca acest concert nu a fost promovat aproape deloc...

citeste mai mult

 

MARIAN FILIP - Interviu

Updated on Monday · Taken at Durans Press SRL

Marian Filip – Este controlor de trafic aerian, supervizor si instructor la Aeroportul Oradea din 1990, când a absolvit Academia de Aviatie din Bucuresti. Are un job stresant, iar în timpul liber este un boem, ”un visator hoinar” cu chitara în mâna ce-şi cânta propriile versuri.

Rep.: Ce înseamna sa fii controlor de trafic ? M.F.: Prin mâna ta trec vieţi omeneşti, mai multe decât prin mâna unui medic. Raspunzi pentru viaţa piloţilor şi pentru viaţa fiecarui calator, iar fiecare dirijare efectuata cu succes înseamna oameni care ajung în siguranţa la familiile sau destinaţiile lor.

Rep.: Cum se împaca profesia ta cu muzica ?

citeste mai mult

 

Un "cowboy" romantic: Controlorul de trafic Marian Filip a lansat un album cu piese country, "Lampa lui Aladin"

03. martie 2013

Are un job stresant, de controlor de trafic aerian, care presupune multa responsabilitate, dar în timpul liber este un boem. Sau, cum spune în versurile sale, un "visator hoinar". De peste un deceniu, de când sufletul i s-a lipit de muzica country, nu s-a mai despartit de ritmurile acesteia, ba chiar si-a pus pe ea, în versuri, propriile experiente si sentimentele. Iar pentru ca povestile sa ajunga si la altii, a lansat, de o saptamâna, si primul sau album. Productie proprie...

citeste mai mult

 

Country-stul oradean Marian Filip va scoate primul sau album la toamna

04. iunie 2012

Considerat un adevarat Johnny Cash de Oradea, Marian Filip (de meserie controlor de zbor) mai are putin pâna la aparitia primului sau album. Un material care va fi si primul disc de gen facut de catre un muzician (amator) oradean. Artistul spune ca titlul CD-ului care se afla pe ultima suta de metri înainte de finalizare va fi „Lampa lui Aladin”, melodia respectiva putând fi deja ascultata via internet (prin logare pe Facebook). Conform celor relatate de Marian pentru bihorstiri.ro...

citeste mai mult

 

Spectacol de body painting la A Nonna Lia (Corola) din Oradea

30. iulie 2011

Pe fundal de muzica si în plina savoare a unor mâncaruri pe care oradenii le pot degusta numai aici, Restaurantul A Nonna Lia (din complexul Corola) de pe str. Mestesugarilor le promite clientilor un nou „tratament” deosebit. În premiera locala, vineri (5 august), de la ora 19, localul va gazdui un show de body painting în colaborare cu Salonul Isis. Proprietara restaurantului, Camelia Pascui, spune ca evenimentul este structurat pe doua parti: prezentarea unor personaje de poveste realizate pe fetele copiilor, respectiv machiaje si pictura "pe corpurile unor domnişoare superbe"...

citeste mai mult

 

Concertul Hiroshima 67 în curtea Palatului Baroc

31. iulie 2012

Rock Filarmonica Oradea nu renunţa la traditie si revine la sediul clasic al Muzeului Tarii Crisurilor pentru a 18-a editie a evenimentului muzical dedicat victimelor bombelor atomice pe care americanii le-au aruncat asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki. Luni, 6 august, în ziua Schimbarii la Fata, oradenii vor putea participa...

citeste mai mult

 

„Yankeul” din turnul de control debuteaza ca solist country

4. mai 2011

Marian Filip va cânta si va dansa vineri seara la Restaurantul La Galeria. Este cunoscut ca omul care se ocupa de comunicare în PDL Bihor. Cânta din liceu la chitara si voce. Muzica i-a fost întotdeauna un mod de exprimare. Este angajat ROMATSA ca si controlor de trafic aerian, supervisor si instructor la turnul de control al Aeroportului Oradea. Absolvent al Academiei Române de Aviatie, al Facultatii de limba engleza cu masterat în engleza– transporturi aeriene, studii de management în marketing la Open University, cursuri la Pan-Am Flight Academy din Miami, USA...

citeste mai mult

Bihorel, cel mai cel: Vezi cine ce premii a luat la Gala!05. martie 2011

Anul acesta, evenimentul a fost organizat cu staif si a reunit deopotriva VIP-uri din toate domeniile, de la justitie pâna la administratie si politicieni, care au avut în comun dragul pentru umorul lui Bihorel dar si buna dispozitie. Amfitrionul serii a fost, ca de obicei, directorul BIHOREANULUI, Mircea Chirila, acompaniat de frumoasa Cristina Butaci. În local au fost de toate: meniu dichisit, reclame si scena luminoasa (multumiri lui Ovi Pop, Adrian Lele), muzica buna (multumiri lui Marian Filip, Queen's Band, Lulu Cremeneanu, Florin Budeu), momente artistice, cadouri pentru toata lumea (multumiri lui Cristi Braghina, Serban Cartis), iar prezenta a fost mult mai buna ca de obicei. Doar câtiva au absentat, iar aceia au toate motivele sa regrete...

citeste mai mult

 

Oradeanul care cânta country în turnul de control

06. mai 2011

Controlor de trafic aerian, responsabil cu presa în cadrul PDL Bihor, pasionat de cultura si interpret de country. Combinatie aproape imposibila, dar reala. Toate acestea s-au întâlnit la Marian Filip (foto), oradeanul care va aduce culoare în plus unei prezentari de moda care va avea loc vineri, 6 mai, la restaurantul La Galleria de lânga Teatrul de Stat...

citeste mai mult

 

Concertul Hiroshima e azi de la ora 19

06. August 2011

Oradenii care doresc sa comemoreze într-un mod muzical lansarea bombelor atomice americane asupra oraselor nipone Hiroshima si Nagasaki pot participa la a 17-a editie a concertului „Give Peace a Chance”, organizat de Rock Filarmonica Oradea. Evenimentul va avea loc...

citeste mai mult

 

Concert Hiroshima cu surprize în curtea Palatului Baroc

07. August 2011

Cu toate ca nu prea mai beneficiaza de sprijin material din partea autoritatilor, veteranul Florian Chelu se încapatâneaza sa faca ceea ce trebuie pentru a aduna lumea în jurul lui în ziua de 6 august. În 2011, ziua Schimbarii la Fata a picat în timpul sfârsitului de saptamâna, motiv pentru care multi oradeni au decis sa asiste la comemorarea celor 66 de ani care s-au scurs de când Statele Unite ale Americii au aruncat doua bombe nucleare asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki din Japonia, fortând acest imperiu sa capituleze si punând astfel punct final celui de-al Doilea Razboi Mondial. Sâmbata seara, pentru doua ore şi un pic...

citeste mai mult

 

Marian Filip aduce Lampa lui Aladin

7. iunie 2012

Lansarea CD-ului realizat în colaborare cu doi dintre componentii trupei Desperado va avea loc în toamna. Volumul Lampa lui Aladin cuprinde 12 piese country si va fi gata în aproximativ o luna. E un vis mai vechi al artistului amator...

citeste mai mult

 

Prezentari de moda la Targul de frumusete

14. noiembrie 2011

Culorile Toameni si Sauvage au fost colectiile prezentate de Ella Mode. În galeria Real, a avut loc, în weekend, cea de-a II- a editie a Târgului regional de frumusete, eveniment care a reunit cele mai importante companii la nivel regional, cât si participarea saloanelor de înfrumusetare, centrelor spa si wellness, producatorilor, distribuitorilor si importatorilor de produse de infrumusetare....

citeste mai mult

 

Seara country la Nuova Galleria

8. mai 2011

Oradeanul Marian Filip aduce muzica country în localurile din oras. S-a întâmplat vineri seara, la Restaurantul La Nouva galleria, acolo unde Marian a debutat atât ca interpret, cât si ca autor. Dar si în calitate de instructor de dans. El le-a învatat...

citeste mai mult