Despre mine

Muzica este o prelungire a personalitatii mele. Cu siguranta, cu totii, ascultam o anumita muzica pentru ca se potriveste trairilor noastre. In country, fiecare piesa este o poveste, vesela sau trista, poveste ce reflecta situatii de viata. Iar noua, tuturor, ne plac cu siguranta acele piese in care reusim sa ne regasim propriile trairi.

Canta din vremea liceului la chitara si vocal. Muzica i-a fost intotdeauna un mod de exprimare. Compune muzica si scrie versurile pieselor. In ceea ce priveste arta sunetelor este un autodidact. Este controlor de trafic aerian, absolvent al Scolii Superioare de Aviatie Civila Bucuresti, al facultatii de limba engleza cu masterat in engleza – transporturi aeriene, are studii de management in marketing la Open University, cursuri la Pan-Am Flight academy din Miami, USA, in 1999 si 2008, cursuri la Mayflower College, Anglia in 2006. Chitara i-a fost prietenul nedespartit in toate aceste peripluri. Muzica, un hobby, iar din 1999 pasionat de muzica country in urma petrcerii unei perioade de timip la Miami, pe parcursul studiilor la PAN-AM Flight Academy . Primele piese ascultate, din genul contemporary country, sau modern country, au fost ale cantaretei Faith Hill, dupa care a urmat accesarea mai profunda si a acestui gen muzical. Pe langa piesele interpretate, ale unor compozitori renumiti, are compozitii proprii in care este autorul liniei melodice, orcherstratiei, versurilor si in final interpret. De asemenea are transpuse versurile proprii, pe piese ale unor artisti consacrati precum Mark Knopfler, Willie Nelson, Norah Jones. In 2012, noiembrie, si-a lansat primul album intitulat " Lampa lui Aladin ", continand 13 piese muzicale, din care cinci piese sunt compozitii proprii, cinci piese sunt adaptari ale unor cantece binecunoscute, iar alte trei fiind cover-uri.

"Marian Filip, acest cowboy contemporan calare pe visurile sale,ne propune un album care place din prima pentru ca reuseste sa gaseasca o legatura intre faimoase piese din trecut si compozitiile sale de astazi. Fiind obisnuit in a contempla zborul,Marian deseneaza cu vocea sa plina de vibratie o dira de nostalgie pe cerul muzicii"  - Sandy Deac


Marian Filip

Born on 12th. September 1958, in Beius , Romania.

Living place : Oradea, Romania.

Songwriter, lyricist, singer and guitar player, mostly of contemporary or modern country, as well as other musical genres.

Subscribed as a member of Romanian Musical Performing and Mechanical Rights Society.

I sing and play my own songs as well as well-known cover songs, including duets performed with Anastasia, a woman vocalist.

Also an Air Traffic Controller at ROMATSA.

Running and producing a country music show at Radio ProDiaspora, www.prodiaspora.de , since 2012.